Påverka din fastighetsägare - Bee

Påverka din fastighetsägare

Bor du i flerbostadshus och vill kunna ladda hemma?

Om du själv äger fastigheten där du bor är det inga problem att installera en laddbox för snabb och säker laddning hemma. Bor du i en bostads- eller hyresrätt är det minst lika viktigt med en bra laddlösning, men frågan behöver lyftas med fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. En del fastighetsägare och bostadsrättsföreningar är redan positiva till elbilsladdning, då de har en stor chans att påverka och bidra till en ökad hållbarhet genom att erbjuda sina boende och hyresgäster laddning. Andra kan behöva argument till för varför de ska erbjuda laddning.

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna och ger dig samtidigt bra argument i diskussionen med din fastighetsägare eller styrelsen i din bostadsrättsförening.

Varför ska jag investera i en laddlösning för elbilar?

Användandet av laddbara bilar ökar och den bästa laddplatsen är där bilen parkerar under längre tid. Att ladda vid hemmet är smidigt och bekvämt. Att investera i en laddlösning till boende och hyresgäster gör fastigheten mer attraktiv och möjliggör dessutom för hållbart resande. Flera fastighetsmäklare bekräftar redan idag att frågan om elbilsladdning ofta kommer upp vid försäljning. Omställningen kommer gå fort och det blir snart en hygienfaktor att elbilisterna kan ladda över natten.

Hur går installationen till?

Effekten som bilarna kan ladda med är beroende på den tillgängliga effekten i fastighetens elcentral. En certifierad elinstallatör kan utföra en inspektion och komma med rekommendation och offert för framdragning av elen till platsen där laddboxarna ska installeras. Som helhetsleverantör kan Bee utföra hela installationen. Föredrar du din egen elinstallatör får du instruktioner för installation av oss.

Vad händer när behovet växer?

Oavsett om det är behovet för antalet laddplatser eller önskad laddeffekt som växer kan du utöka din laddlösning i takt med behovet. Många laddboxar har en ställbar effekt och har du redan vid installationstillfället förberett för en möjlig uppgradering är det lätt att justera.

Varför behöver jag en laddoperatör som Bee?

Med Bee får du en laddlösning att växa med. Denna är anpassad för dig som vill erbjuda dina boende och hyresgäster ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen. Våra laddstationer passar alla laddbara bilar och är alltid uppdaterade med den senaste mjukvaran. Du bestämmer vem som får tillgång till laddstationen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv sätta vilket pris du vill per kWh. Vi tar hand om fakturering, service och drift vilket innebär minimal administration för dig. Vår kundservice erbjuder laddhjälp dygnet runt. Användaren får ett personligt laddkort som även kan användas i Bee´s publika laddnätverk i Sverige.

Hur gör andra?

Allt fler bostadsrättsföreningar investerar i laddplatser till elbilar och det finns en del inspiration att hämta.

Läs mer om våra lösningar till fastighetsägare som vill erbjuda boende och hyresgäster laddning här