Laddplatser i Helsingborgshems stadsdelar - Bee
Bee

Laddplatser i Helsingborgshems stadsdelar

Här finns våra laddplatser

Drottninghög – mittemot Blåkullagatan 23
Elineberg– Liebäckskroken 6
Husensjö – Tyringegatan 45
Laröd – Gummarpsvägen 10
Mariastaden – Östra Allén 9
Närlunda – Närlundavägen 14
Olympia – Rönbecksgatan 1
Planteringen – Wienergatan 13
Pålsjö Östra – vid Nils Kaggs gata 31
Stattena – mittemot O D Krooksgata 19

Två alternativ

Bee laddbox arbetsplats

1. En privat laddplats. Det vill säga en egen parkeringsplats med laddstation där du kan parkera och ladda när som helst på dygnet.
   
2. En öppen laddplats. Du kan ladda din bil under en tidsbegränsad period (maximalt 4 timmar per tillfälle) och som du delar med andra bilister.

För att   kunna ladda  behöver du en  laddbricka  från  Bee.  Laddbrickan kan användas både på privat laddplats, öppen laddplats samt i Bee´s publika laddnätverk i Sverige. Är du redan kund hos Bee fungerar din befintliga laddbricka på de öppna laddplatserna.

Vad kostar det?

Privat laddplats

Det finns endast ett begränsat antal privata laddplatser och Helsingborgshem återkommer till dig med information om laddplatsen du har ansökt om är ledig.

Öppen laddplats

Faktura 

Bee hållbarhet elbil

Fakturan skickas från Bee och avser ditt val av laddalternativ: Privat laddplats + laddning och/eller din laddning från Öppen laddplats. Har du laddat i Bee´s publika laddnätverk finns även denna laddning på fakturan.  

Om oss

Laddplatserna i Helsingborgshems stadsdelar är ett utvecklingsprojekt och ett samarbete mellan Helsingborgshem, Öresundskraft och Bee. Tillsammans underlättar vi för och uppmuntrar Helsingborgshems hyresgäster och andra helsingborgare att resa hållbart och att nyttja ny teknik. Utvecklingsprojektet ger möjlighet till ömsesidigt kunskapsutbyte, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan på tillgänglig laddning. Det finns laddstationer med fyra ladduttag i tio stadsdelar. Alla tio laddplatser är möjliga att bygga ut i takt med att efterfrågan ökar.

Läs mer om samarbetet.

Frågor och svar

Om du inte kan starta laddningen eller får andra problem med laddningen så kan du kontakta Bee´s kundservice på telefon +46 77 44 33 900, dygnet runt, hela veckan.

Är det några problem med själva parkeringsplatsen du Helsingborgshem. Du kan logga in dygnet runt på Mina sidor och anmäla ett fel på parkeringsplatsen. Du kan också ringa in ett fel, på dagtid, på tel 042-20 80 00.

Från start är du som användare garanterad att kunna ladda med minst 3,7 kW. På varje ladduttag finns det tekniska förutsättningar för att kunna ladda upp till 22 kW med en begränsad samtidig laddning på 43 kW (upp till 12 användare) inom varje laddplats. 

All laddning sker på växelspänningsnivå (AC). I ladduttaget ansluter du din laddkabel enligt europastandard
Typ 2.
 

Det beror på vilket effektuttag som är tillgängligt i ladduttaget, hur mycket effekt din bil kan ta emot samt hur mycket energi batteriet kan lagra. För varje timme du står parkerad och laddar fyller du på med ca 2 mils körning om du laddar med effekte3,7kW. Den genomsnittliga resan för alla personbilsresor i Sverige är ca 3 mil/dag. 

Ja.  

På de öppna laddplatserna kostar det 3 kr/kWh att ladda men ingenting att parkera.  

På de privata laddplatserna kostar det 2 kr/kWh att ladda och en fast månadsavgift på 899 kr. 

Ja, priset kan komma att ändras men i nuläget finns inget sådant beslut.
Satsningen genomförs som ett utvecklingsprojekt vilket medför att vi kan komma att justera priser (upp eller ner) i takt med ändrade omvärldsfaktorer (exempelvis energipriser).

Skyltkombinationen innebär att du endast får parkera på dessa platser om du har elbil eller laddhybrid och att du samtidigt laddar. Skyltningen gäller alla dagar i veckan oavsett röda dagar.

Mellan kl. 08.00-22.00 får du parkera maximalt 4 h i sträck. Med P-skivan väl synlig i framrutan anger du alltid din starttid inom detta intervall.

Starttiden anger du utifrån närmast följande halvtimme dvs parkering kl. 11:15 anges 11:30, parkering kl. 11:45 anges 12:00.

Mellan kl. 22:00-08:00 gäller inte 4 h begränsningen för att du inte ska behöva flytta bilen under natten och du behöver inte ange en starttid inom detta intervall.

Parkerar du inom detta intervall och har för avsikt att stå kvar efter kl. 08:00 anger du starttid kl. 08:00.

Exempel

Om du parkerar kl. 19:00 och anger starttid kl. 19:00 kan du stå kvar fram till kl. 08:00 dagen efter.
Om du parkerar kl. 23:00 och inte anger en starttid, gäller det fram till kl. 08:00 dagen efter.
Om du parkerar kl. 23:00 och anger en starttid kl. 08:00, gäller det fram till kl. 12:00 dagen efter.
Om du parkerar kl. 07:00 och inte anger en starttid, gäller det fram till kl. 08:00.
Om du parkerar kl. 07:00 och anger en starttid kl. 08:00, gäller det fram till kl. 12:00.

Ett vaktbolag är anlitat för att säkerställa att P-angivelserna efterlevs så att så många som möjligt får möjlighet att ladda. Vaktbolaget utfärdar en P-bot om angivelserna inte följs. 

Nej, bilen kan bli full-laddad redan efter en timme eller två. Det viktiga är att bilen är ansluten till laddstationen med godkänd laddkabel av Typ 2 kontakt.   

Det vet vi inte säkert i nuläget men vår ambition är att det ska finnas minst en öppen laddplats tillgänglig för alla, inom varje stadsdel som erbjuder laddning. 

För kölistan tillämpas först-till-kvarn-principen vilket innebär att din intresseanmälan datumstämplas. Så fort vi har ett besked om ledig laddplats kontaktar vi dig och du får då möjlighet att tacka ja eller nej. Tackar du nej men ändå vill stå kvar med din intresseanmälan hamnar du sist i kön och erbjudandet går vidare till nästa på tur. 

Satsningen riktar sig i allra första hand till Helsingborgshems hyresgäster. I det fall inget eller litet intresse finns för egen privat laddplats bland Helsingborgshems hyresgäster finns möjlighet för andra boenden att teckna sig för en egen laddplats. 

För frågor rörande problem med parkeringsytan vänder du dig till Helsingborgshem. Frågor rörande själva laddningen och tjänster kring laddning ställer du till Bee.

Det finns två alternativ att välja på.  Antingen använder du de öppna platserna som är till för alla som kan och vill ladda, med en begränsning på 4h P-tid och att du laddar under den tiden. Det går även att anmäla intresse att få tillgång till en helt egen privat laddplats där du själv väljer hur länge du parkerar och när du vill ladda. 

Att satsningen genomförs som ett utvecklingsprojekt betyder att vi gemensamt kan lära oss och utveckla samarbetet och erbjudandet över tid. I dag saknas färdiga affärsmodeller för sådana här investeringar. Vårt mål är att definiera en affärsmodell som passar för de som bor i hyresrätt så att fler får möjlighet resa hållbart. En projektgrupp är tillsatt för att bevaka och utveckla i takt med omvärldsförändringar och kundinsikter. 

Öresundskraft bygger i samarbete med Bee Charging Solutions tio laddoaser till Helsingborgshems hyresgäster på flera parkeringar i staden. Helsingborghems hyresgäster kan hyra laddplatser och det kommer även att finnas möjlighet till publik laddning för andra elbilsförare i området. 

Jag vill hyra en laddplats

Bee app

Här finns laddoaserna

Laddoaserna kommer att finnas på Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Maria Park, Närlunda, Planteringen, Pålsjö Östra, Stattena och Slottshöjden.

Läs mer

ladda-ftg

Hyr en laddplats

Läs mer

Beställ din laddbricka från Bee

Läs mer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.