Hemestertips - Bee
Bee

Hemestertips

Lider du av flygskam eller vill du bara semestra på ett mer hållbart sätt? Genom att hemestra med din elbil kan du resa utsläppsfritt. Nedan finner du en rad härliga hemestertips som vi samlat ihop. Allt ifrån fantastiska naturreservat, härliga spa, och lummiga skogar väl värda att besöka. Förhoppningsvis kan vi inspirera dig till att besöka någon av dessa platser i sommar och att du vill uppleva Sverige med oss. Givetvis finns vårt publika laddnätverk tillgängligt längs hela vägen, från Ystad till Kiruna.  Använd gärna #hemestramedbee så vi kan ta del av just din hemester.

Med Bee Fri laddabonnemang  betalar du enbart för elen du laddar och får en överskådlig faktura över din laddning. Du har dessutom ingen bindningstid. Helt perfekt för en hemester-sommar i fantastiska Sverige. 

Läs mer och beställ ditt Fri-laddkort här 

Nynäshamn – Skärgårdshotellet

Vill du fly storstadskänslan i Stockholm eller bara inte har någon aning om vart ni ska åka över helgen. Då är Skärgårdshotellet i Nynäshamn ett perfekt alternativ. Det ligger omgivet av en genuin skärgårdsmiljö med gångavstånd till fiskehamnar och charmiga hamnbodar. Laddar bilen gör du på vår laddare hos Destination Gotland i hamnen.

En mycket bra kandidat om man söker en härlig get-away. För bokningar eller mer information besök deras hemsida här. 

Stenshuvud

Med sin kritvita strand, berg och lummiga skogar är Stenshuvud verkligen en plats värd att besöka. Får du chansen att åka dit på våren så missa inte orkidéängen som blommar, den ska vara något utöver det vanliga. Behöver du ladda innan du åker härifrån? kör inom Biltorget i Simrishamn så finner du en av våra laddare.

Häckeberga Naturreservat, Genarp

Häckeberga Naturreservat bjuder inte bara på vackra vandringsleder och goda möjligheter att se diverse djur. Här finns även ett underbart renässansslott mitt på en holme i Häckebergasjön. Så varför inte ta tillfället i akt och övernatta på slottet och njuta av de fantastiska solnedgångarna över sjön? Närmsta laddare finner du enbart 12km bort på Sturup flygplats.

Gör din bokning eller läs mer om Häckeberga slott här.

Bild lånad av hackebergaslott.se


Hindens rev 

En fem kilometer lång spets som löper ut i Vänern, fylld med grönska och djurliv. Enkelväg uppskattas det att ta ca 50 minuter att vandra till uddens slut. Det är inte bara en plats med mycket historia bakom utan också ett naturreservat. Hindens rev bildades under den senaste istiden för mer än 10 000 år sedan. En plats i sin egen kategori och som gör sig perfekt för en dagstur.

Flickorna Lundgren på Skäret

Flickorna Lundgren har inte bara blivit tilldelade Mästarklass i The white guide 2019 där dem skriver – “Med Kvalitet ner till minsta smula visar bondsystrarna att deras modiga satsning blev en succé och ett bevis på att kvalitet håller.”

De öppnade år 1938 och var också en favorit hos kung Gustav den VI Adolf. Ett genuint, hemtrevligt och mysigt café där dem blandar grönska i en härlig miljö med bakverk i världsklass. Med andra ord ett måste på fika-turnén.

Storhogna Högfjällshotell & spa

Storhogna – Högfjällshotell & spa. Tre timmar väster om Sundsvall finner vi denna vackra plats. Såhär i sommartider så får man inte glömma bort att koppla av lite då och då. Här kan du njuta av vacker natur, en härlig spa vistelse och god stämning. En plats där du kan ladda både dina egna och bilens batterier då vi har fyra laddare på plats. Vad mer kan man begära?

Är du intresserad av att göra en bokning eller läsa mer så gör du det här

The Lodge

En gömd oas på en av kullarna i Genarps skogar. Med fantastisk utsikt och en restaurang som erbjuder mat i världsklass. Besök deras spa, boka bord på restaurangen eller övernatta och upplev den hemtrevliga atmosfären och den fantastiska servicen. Du kommer definitivt inte att ångra det. Vill du ladda på vägen dit så hittar du en av våra laddare vid Lund centralsttion.

Besök deras hemsida för mer information här.

Bild lånad av bookning.com

Bild lånad av friluftsbyn.se

Höga kusten, Ångermanland

Söker du en naturupplevelse på riktigt hög nivå? Då är Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten mellan Härnösand och Örnsköldsvik finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid. Storslagna utsikter och fantastisk natur. Ett måste när man rör sig igenom vårt vackra avlånga land. Behöver du ladda på vägen hit så finner du en laddar vid Nordmalings resecentrum. 

Mer läsning hittar du här.

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog -Katrinelund

En idyllisk plats placerad med utsikt över Hjälmaren. Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog har blivit en av Sveriges bästa gästgiveri. Sjökrogen med à la carte-meny håller öppet mellan maj och september och hit anländer de flesta gäster med båt men givetvis hittar du hit med bil också.  

“Vår förhoppning är att vårt engagemang, ödmjukhet och kärlek till det vi gör ger dig en helhetsupplevelse som överträffar dina förväntningar varje gång du besöker oss.” Såhär skriver dem på deras hemsida. 

Med diverse upplevelser som kan bokas in i vistelsen så är det verkligen en plats där du kan välja mellan att bara vara och njuta av fantastisk miljö, eller till exempel prova på Sup-safari, Naturnära äventyr eller Dinner game med mera. 

Givetvis så hittar du en av Bee’s publika laddare i närheten, bara 30 minuter bort vid Örebros Universitet.

Tännforsen – Åre

Ett vattenfall som befinner sig i västra Jämtland, Åre kommun. Fallet är Sveriges största med en total fallhöjd på 38 meter. En mäktig och vacker plats där känslan inte kan fångas på bild. Via utkiksplatsen så kommer du så nära det bara går. Perfekt för en härlig dagstur med fin natur och frisk luft. Du hittar även en av våra laddare vid G:A Kyrkan Åre.

Vanäs Udde – Karlsborg

En härlig omväg och en chans att uppleva Vättern som allra mest livfull eller helt spegelblank. Men vårt tips är att stanna till vid den gamla fyren och uppleva solnedgången, stillheten och nuet. Ibland behöver det inte vara krångligare än så.

På vägen upp eller vägen ner så hittar du en av våra laddare vid Acklinga Gärdet 1.

Bild tagen av Johan Klovsjö

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du hjälp att ladda i vårt publika laddnätverk kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.