HH Ferries inviger Sveriges största snabbladdningsplats - Bee
Bee

HH Ferries inviger Sveriges största snabbladdningsplats

Från och med fredagen 25 maj 2018 kan du resa 100 % hållbart över sundet. HH Ferries inviger då 5 snabbladdningsstationer med totalt 10 laddplatser som har satts upp i samarbete med Clever. Därmed kan du ladda bilen på Sveriges största bilmärkesoberoende laddplats för snabbladdning och därefter ta den eldrivna färjan på linje Helsingborg-Helsingör vidare till kontinenten. Laddstationerna ingår i Clevers publika laddnätverk och på dessa kan både färjeresenärer och allmänheten enkelt snabbladda bilen på bara 20 – 30 minuter. HH Ferries bjuder dessutom på laddningen hela invigningshelgen den 25 – 27 maj 2018.

HH Ferries satsar stort på arbetet med att bidra till ett fossilfritt samhälle och även till målet om ett fossilfritt Helsingborg. Färjorna går redan på eldrift och de 5 nya snabbladdningsstationerna för elbilar knyter därmed ihop flera hållbara transportsätt. För att få till omställningen behövs den här typen av allmänt tillgängliga laddplatser som komplement till laddning i hemmet, fastigheten och på arbetsplatsen.

– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra passagerare möjlighet till att ladda sina elbilar i samband med färden över sundet. Detta är ytterligare ett steg i att skapa en grön korridor över sundet och bidra till fossiloberoende transportsätt, säger Johan Röstin, VD HH Ferries.

Laddstationerna är centralt placerade vid check-in i hamnen (Bredgatan 5) hos Scandlines Helsingborg-Helsingör och har en laddeffekt på upp till 50 kW. De kan ladda ett tomt batteri till 80 % på cirka 30 minuter.  Varje laddstation har 3 kontakter, 2 för likströmsladdning och 1 för växelströmsladdning vilket innebär att det går att ladda en bil på växelström samtidigt som en annan bil snabbladdar på likström. Laddstationerna passar alla laddbara bilar på marknaden och för att ladda behöver du en laddbricka från Clever. Denna går att köpa i Scandlines reception eller beställa i vår webbshop. Priset för laddningen beror på vilket abonnemang du väljer.

Läs mer om snabbladdningsstationerna hos Scandlines HH

Beställ din laddbricka här

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du hjälp att ladda i vårt publika laddnätverk kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.