Laddning till fastigheten - Bee

Laddning till fastigheten

Vill du erbjuda dina boende och hyresgäster laddning?

Laddning i fastigheten

Möjligheten att kunna ladda när bilen står parkerad är en av de viktigaste förutsättningarna för omställningen till elbil. Som BRF eller fastighetsägare har du stor möjlighet att påverka omställningen genom att erbjuda dina boende och hyresgäster laddning.

Om du vill ha mer information kring elbilsladdning i din BRF, samfällighet eller hyresfastighet , kan du fylla i en intresseanmälan så tar vi kontakt med dig för att gå igenom era behov.

Gör en intresseanmälan

Du erbjuder laddning, vi sköter resten

Oavsett hur ditt behov ser ut idag erbjuder vi laddlösningar som enkelt kan anpassas när du behöver fler laddplatser. Vår laddlösning för fastighet är anpassad för dig som vill erbjuda dina boende och hyresgäster ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen. Våra laddstationer passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden och vi hjälper till med allt från rådgivning, bidragsansökan och planering, till en installerad, driftsatt och övervakad laddlösning.

Rättvist – alla betalar för sin egen förbrukning

Du bestämmer vem som får tillgång till laddstationen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv sätta vilket pris du vill per kWh. Vi tar hand om fakturering, service och drift vilket innebär minimal administration för dig. Vår kundservice erbjuder laddhjälp dygnet runt och alla användare får ett personligt laddkort som kan användas både på fastighetens laddstationer samt i Bee´s publika laddnätverk i Sverige.

Ladda bilen – bidrag för egen laddning

Med detta investeringsstöd kan företag, bostadsrättsföreningar och organisationer få bidrag för att installera laddstationer som används av er själva, exempelvis av medarbetare eller boende. Du kan få ett engångsbelopp på högst 50 % av de bidragsberättigade kostnaderna och maximalt 15 000 kr per laddningspunkt.

Läs mer om Ladda bilen

Våra produkter och tjänster

Vi erbjuder en smidig helhetslösning där vi enkelt anpassar våra produkter och tjänster efter dina behov och rekommenderar den bästa laddlösningen för just dig.

Smarta och säkra laddboxar

Våra laddboxar tillverkas av marknadsledande leverantörer, är framtidssäkrade och har en hög driftsäkerhet. Vi rekommenderar den laddbox som passar ditt behov bäst och kan montera på både vägg och i mark.

Installation och driftsättning

Vid installation och driftsättning kopplas laddstationen upp mot vårt system för övervakning och betalfunktion. Den boende får en personlig laddbricka för att identifiera sig.

Service och felavhjälpning

Vi kan ta hand om all service och löpande underhåll av laddlösningen. Användaren får laddhjälp av vår kundservice dygnet runt. Vi utför felavhjälpning på distans och kan komma ut på plats vid behov.

Betallösning och fakturering

Du får en betalningsfunktion anpassad efter ditt behov. Du sätter priset själv, vi fakturerar användaren och ersätter er för intäkterna. Detaljerad statistik över förbrukningen gör att du kan ha koll på förmånsvärde för bränsle.

Uppföljning på Mina Sidor

Få koll på hur mycket som laddas på era laddstationer och av varje användare direkt i statistikportalen. Statistiken uppdateras dagligen. Värdefullt underlag för bland annat hållbarhetsredovisningar.

Lastbalansering mot fastighet

Dynamisk anpassning av laddeffekten beroende på tillgänglig ström. Skyddar säkringen genom att förhindra tillfälliga strömtoppar. Energimätare från ledande leverantör som kan kopplas upp till flera olika laddboxmodeller.

Få tillgång till Sveriges mest relevanta laddnätverk

Möjligheten att kunna ladda där du befinner dig är en av de viktigaste förutsättningarna för omställningen till elbil. Era användare har tillgång till Bee´s publika laddstationer med samma laddbricka som de använder på era laddplatser. Enklare blir det inte.

Ladda längs vägen

Vårt erbjudande i korthet

Våra tjänstepaket

När du använder oss som laddoperatör får du ett bekymmerslöst laddande. Vi tar hand om service och underhåll och du och dina användare har alltid möjlighet att få hjälp av vår kundservice.

Läs mer om våra tjänster

bee-fastighet

Därför ska du investera i elbilsladdning till din fastighet

Det finns massor av goda anledningar till att investera i laddinfrastruktur till din BRF eller fastighet. Här har vi samlat några av de viktigaste.

Argument för elbilsladdning

Laddteknik

Vad påverkar din laddning?

Läs mer