Arbetsplatsladdning hos Oatly - Bee
Bee

Arbetsplatsladdning hos Oatly

Arbetsplatsladdning hos Oatly

Oatly vill främja en hållbar livsstil och förenkla för människor att göra hållbara val. Därför vill de även underlätta omställningen till miljösmarta fordon genom att erbjuda medarbetare och besökare elbilsladdning.

Cecilia Sjöholm, Kommunikationsdirektör på Oatly

Oatly är företaget som vill uppgradera människors liv utan att tära på planetens resurser. Genom att erbjuda havrebaserade produkter i mejeridisken vill man förenkla för människor att göra medvetna, hälsosamma och hållbara val.

”Människans klimatpåverkan är en av vår tids största utmaningar. Livsmedelsproduktion svarar för ca en tredjedel av världens totala utsläpp av växthusgaser. Ungefär hälften av dessa (eller 14,5% totalt) kommer från animalieproduktion. Genom att ställa om till en växtbaserad kost kan man som individ mer än halvera sin klimatpåverkan från kosten. Livscykelanalyser visar att utsläppen av växthusgaser från en liter havredryck är 80% lägre än från en motsvarande liter komjölk”, säger Cecilia Sjöholm, Kommunikationsdirektör på Oatly.

Fossilfri produktionsanläggning

Cecilia Sjöholm berättar att företaget kommer fortsätta arbeta för en hållbar livsmedelskedja. Förra året blev produktionsanläggningen i Landskrona helt fossilfri.

”Vi vill ta ytterligare steg och också påverka våra samarbetspartners att gå i samma riktning. Hållbara transporter är ett annat viktigt prioriterat område för oss, liksom att verka för hållbart jordbruk” fortsätter hon.

I samband med den pågående utbyggnationen av fabriken satsar företaget på att utöka antalet platser för laddning av elbilar. Efterfrågan på laddning har kommit både från medarbetare och många av de entreprenörer som arbetar på Oatly i Landskrona.

”Det känns viktigt att främja omställningen till miljösmarta fordon, vilket förutsätter att vi erbjuder laddning till de medarbetare, besökare och entreprenörer som vill köra på el”, fortsätter Cecilia Sjöholm.

Trygg helhetslösning från Clever

Valet av laddoperatör föll på Clever och numera finns tio nya laddplatser för de som vill köra på el.

”Clever levererar en helhetslösning, inte bara tekniken. För oss är det väldigt smidigt att Clever tar hand om allt från rådgivning, installation av laddstationer till administration, en smidig betallösning och laddhjälp dygnet runt” säger Cecilia Sjöholm och tillägger:

”Dessutom fungerar deras laddstationer för alla laddbara bilar på marknaden. Att Clever även har ett utbyggt publikt laddnätverk i hela Sverige som våra användare också får tillgång till, var en viktig faktor. Tillgången till laddning längs vägen gör det ännu lättare att verkligen kunna köra på el”.

 Clevers helhetslösning till Oatly:

Läs mer om Oatly

Läs mer om laddning för företag

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du hjälp att ladda i vårt publika laddnätverk kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.