Köra långt med elbil - Bee

Köra långt med elbil

En räckvidd som räcker till det mesta.

Räckvidd

Hur långt man kan köra i en elbil är beroende på batteriets storlek och bilens vikt. Men precis som med bensin- och dieselbilar påverkar körstil, hastighet och vind- och väderförhållanden naturligtvis också räckvidden.

Att räckvidden upplevs som en begränsning är idag en vanligt förekommande invändning mot elbilen. Många anser sig behöva lång räckvidd för att elbilen ska fungera för dem. Men eftersom över 90 procent av svenskarna kör mindre än 10 mil per dag, blir den kortare räckvidden bara ett teoretiskt problem för de flesta av oss. Fundera själv på hur ofta du egentligen åker mer än vad elbilen klarar på en dag.

Allt fler laddplatser

Vid längre resor kan räckvidden och alla faktorer som påverkar denna upplevas som orosmoment, men i och med att det publika laddnätverket utökas blir det lättare att ladda bilen längs vägen. I takt med batteriutvecklingen blir räckvidden dessutom längre hela tiden och ny laddteknik gör det snabbare att ladda. Inom kort kommer längre resor med elbil vara en självklarhet. Varför inte ta elbilen till svenska fjällen på sportlovet? Bee ger dig tillgång till publika laddplatser över större delen av Sverige. Genom att använda vår app kan du enkelt hitta vägen till närmaste laddstation.