Ladda längs vägen - Bee
Bee

Ladda längs vägen

Ladda enkelt i Sveriges största publika laddnätverk när du är ute och kör.

Sveriges största publika laddnätverk

Bee har Sveriges största publika nätverk av laddstationer. Laddstationerna passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden och finns längs motorvägar, på bensinstationer, vid köpcentra och trafikknutpunkter som exempelvis tågstationer och flygplatser. Vi vill göra det lätt för dig att ladda längs vägen, oavsett om du behöver ladda på stan, köra längre sträckor eller kombinera resan i elbil med kollektivtrafik.

Bee Free Juice

Så här laddar du

För att kunna ladda på laddstationerna i vårt publika laddnätverk behöver du ladda ner vår app Bee Charging eller beställa en laddbricka från oss. Med appen kan du starta, stoppa och betala för din laddning. Vill du hellre ladda med en laddbricka kan du beställa denna kostnadsfritt i vår webshop. Du kan välja någon av våra förmånliga laddabonnemang beroende på hur mycket du behöver ladda längs vägen.

Läs mer om våra laddabonnemang här

ladda ner Vår app bee charging

Beställ laddbricka

Så här fungerar laddstationerna

Vi har två olika typer av laddstationer i vårt publika laddnätverk, snabbladdstationer och destinationsladdare. Snabbladdstationen fungerar som räckviddsförlängare när du ska köra längre sträckor med din elbil och finns exempelvis på bensinstationer. Den har en laddeffekt på upp till 50 kW och kan ladda en elbil betydligt snabbare än en hemma- eller destinationsladdare. Hur lång tid det tar att ladda en elbil beror på batteriets storlek och bilens möjlighet att ta emot snabbladdning. Hur urladdat ditt batteri är påverkar såklart också laddtiden.

Snabbladdstationerna i Bee´s laddnätverk har upp till fyra olika laddmöjligheter:

På snabbladdstationerna är det möjligt att ladda en bil på växelström samtidigt som en annan bil snabbladdar på likström. Det är dock inte möjligt att snabbladda två bilar med likström samtidigt.

Destinationsladdaren finns oftast vid exempelvis köpcentra, nöjesparker eller trafikknutpunkter, där du parkerar under några timmar. Destinationsladdaren har en laddeffekt på 3,7-22 kW. Effekten som din bil kan ladda med är beroende dels på laddstationen och på bilens ombordladdare. Specifikationen på laddstationens effekt hittar du i vår app. För mer information om bilens förutsättningar för laddning vänder du dig till biltillverkaren. På de flesta av våra destinationsladdare behöver du en egen kabel av Typ 1 eller Typ 2 för att kunna ladda.

Beställ kabel

Hitta enkelt till närmaste laddplats

Med vår app finns alltid närmaste laddplats tillgänglig direkt i mobilen. Du kan även hitta  alla laddstationer i vårt publika laddnätverk i vår laddkarta.

laddkartaN