Vad kostar en laddlösning och vilka bidrag finns att söka? - Bee

Vad kostar en laddlösning och vilka bidrag finns att söka?

Vad kostar det egentligen att investera i elbilsladdning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare och vilka bidrag kan du söka? Med vårt beräkningsverktyg får du, genom några få klick, ett uppskattat pris på vad det kan kosta att investera i en laddlösning hos er.

Allt fler väljer att skaffa elbil och det blir viktigare för boende och hyresgäster att kunna ladda när bilen står parkerad. För att få ett exakt pris på vad det kostar att investera i en lösning för elbilsladdning, behövs ett platsbesök. Priset varierar beroende på de förutsättningar som finns på plats och på de behov föreningen eller du som fastighetsägare har. Faktorer som spelar roll är bland annat placeringen av laddanläggningen, vilken typ av laddare som önskas och om de är uppkopplade.

Få ett uppskattat pris genom vårt beräkningsverktyg

För att få ett uppskattat pris på en laddanläggning kan du testa vårt beräkningsverktyg. Med det får du, genom några få klick, en indikation på vad det kan kosta med en laddlösning hos er.

Beräkna pris

Bidraget Ladda Bilen – för organisationer och bostadsrättsföreningar

Utöver det pris som visas i vår beräkningskalkyl, finns det bidrag att söka från Naturvårdsverket. Bostadsrättsföreningar, samfälligheter och organisationer som vill installera en laddlösning som ska användas av de boende eller anställda, kan ansöka om bidraget.

Bidraget ges som ett engångsbelopp med högst 50 procent av kostnaderna, och maximalt 15 000 kr per laddpunkt. Det går att göra en ansökan innan åtgärden påbörjas, men det går också att ansöka i efterhand, senast sex månader efter att installationen slutförts. Bidraget gäller för både material- och arbetskostnad. Läs mer om bidraget hos Naturvårdsverket.

Gör en intresseanmälan så hjälper vi dig med allt ifrån kostnadsuppskattning för laddplatser och installation, till en komplett ansökan via Naturvårdsverket:

Intresseanmälan