Våra laddboxar - Bee

Våra laddboxar

Smarta och säkra laddboxar

I vårt sortiment av produkter till hemmaladdning, erbjuder vi laddboxar, kablar och installationstjänst av boxen. En laddbox ger dig en snabbare och säkrare laddning. Det är enkelt och bekvämt och laddboxen kan placeras inomhus eller utomhus. Laddningen sker säkert, då strömmen bryts om bilen inte är korrekt ansluten. Våra laddboxar kommer från de ledande leverantörerna på marknaden, har lång livslängd och en stilren design.

Vilken laddbox passar mitt behov?

Med en laddbox från Bee får du ut det mesta av din elbil eller laddhybrid. Förmodligen kommer större delen av din laddning att ske hemma, vilket har många fördelar. Med en laddbox laddar du till ordinarie elavtalspris och kan börja varje dag med fulladdade batterier. Laddboxen ger dig smidigare och snabbare laddning jämfört med ditt vanliga vägguttag och har inbyggda säkerhetsfunktioner. Laddboxen kommunicerar med bilen så att strömmen endast är påslagen när bilen är korrekt ansluten. Vid eventuella fel bryts strömmen.

Läs mer om våra laddboxar i vår webbshop

Fast kabel eller uttag?

Fördelen med en laddbox med uttag (socket) är flexibiliteten eftersom den är oberoende av vilket bilmärke som ska ladda på boxen. Föredrar du smidighet framför flexibilitet rekommenderar vi en laddbox med fast kabel. Då slipper du ta fram kabeln från bagaget varje gång du ska ladda.

Säkerställ med biltillverkaren om det är Typ 1 eller Typ 2-kabel som din bil kräver. Typ 1 är asiatisk standard och används idag till bilar från bland annat Mitsubishi, Nissan, Toyota. Typ 2 är europeisk standard och används idag till bilar från bland annat Audi, BMW, Renault, Volkswagen.

Smart laddbox

Med en smart laddbox från Bee är du förberedd för framtidens tjänster kring elbilsladdning. Laddboxen är uppkopplad och kommunicerar via ett standardprotokoll med vårt system vilket ger dig möjlighet att få förbrukningsdata och statistik.

Installation av laddbox

Då installation av en laddbox görs direkt i din elcentral ska den alltid utföras av en behörig elinstallatör. Väljer du att köpa en laddbox med installation från oss, kan du alltid vara säker på att installationen utförs av behörig installatör. Som kund hos Bee har du tillgång till vår kundservice som hjälper dig att komma igång. På så sätt blir det både tryggt och enkelt för dig. Inför installatörens besök, kommer vår kundservice kontakta dig för att planera installationen.

Läs mer om installation i hemmet här

För mer information om laddboxar och operatörstjänster till företag, fastigheter, offentlig sektor, kontakta gärna Bee´s säljavdelning på telefon 070 00 33 900 eller skicka e-post till sales@bee.se

Har du flera laddbara bilar hemma?

Behöver du ladda flera bilar samtidigt hemma finns det två smidiga alternativ att välja mellan för att alltid ha tillgång till laddning:

1. Två smarta laddboxar
Har du ingen laddbox hemma idag kan du välja två smarta laddboxar där båda är berättigade till  ”Ladda bilen”-stödet från Naturvårdsverket och kommunicerar med varandra så att du alltid kan få detaljerad statistik över förbrukningen. De smarta laddboxarna finns i tre kombinationer:

• Två smarta laddboxar på 3,7-11 kW med fasta kablar och 24 månaders uppkoppling.
• Två smarta laddboxar på 3,7-22 kW med uttag och 24 månaders uppkoppling.
• Två smarta laddboxar, en på 3,7-11 kW med fast kabel och en på 3,7-22kW med uttag, inklusive 24 månaders uppkoppling.

I erbjudandet ingår standardinstallation av bägge laddboxarna samt säkerställande av att kommunikationen fungerar mellan dem.

Prislista

2. Komplettera med en smart laddbox
Har du redan en smart laddbox från Bee och behöver utöka den befintliga laddningen hemma? Då kan du  komplettera med ytterligare en smart laddbox. Denna är berättigad till ”Ladda-bilen”-stödet från Naturvårdsverket och kan kommunicera med din befintliga smarta Keba laddbox.

Du kan välja att komplettera din befintliga laddbox med en smart laddbox med antingen fast kabel eller uttag. I erbjudandet ingår standardinstallation av den kompletterande laddboxen samt säkerställande av att kommunikationen fungerar mellan dem.

Prislista

För mer information är du välkommen att kontakta vår kundservice:
E-post: kundservice@bee.se
Telefon: 077 44 33 900