Våra tjänstepaket - Bee
Bee

Våra tjänstepaket

Med Bee som partner

När du investerar i laddinfrastruktur kom ihåg regelbunden service av laddarna, driftövervakning och möjligheten att ta betalt. Vi kan hjälpa er med det och administration kring laddningen så som statistik över elförbrukning och fakturering så att du kan fokusera på din verksamhet. Nedan kan du läsa mer kring de tjänster som vi erbjuder.

Driftsättning

I driftsättningen kopplas laddstationen upp mot vårt backend-system, för att sedan övervakas kontinuerligt av vår driftcentral. Tillsammans med dig som kund testar vi laddstationens alla funktioner innan stationen öppnas upp för användande. Om laddstationen är publik, registreras den i vår app samt här på webben.

Kommunikationslösning

Kommunikationen är en förutsättning för att vi ska kunna uppdatera mjukvaran och fjärrstyra laddaren. Då kan vi enkelt starta om laddaren och felsöka på distans vid behov. Vi rekommenderar en 3G-uppkoppling för optimalt utbyte av operatörstjänsten. Bee anpassar mobilkommunikationen efter laddstationens geografiska placering och den datamängd som krävs.

Serviceavtal

I serviceavtalet ingår mjukvaruuppdateringar för att laddaren ska kunna kommunicera med bilen samt återkommande service på plats. Serviceperiodens intervall och dess innehåll styrs av modell på laddstationen. En okulär besiktning utförs och i servicen ingår slitagedelar, t.e.x filter. Övervakning av laddstation, felsökningen och åtgärd på distans ingår dygnet runt. Dessutom har användarna tillgång till laddhjälp dygnet runt via vår kundservice.

Administrationsavtal

I administrationsavtalet erbjuder vi en betalningsfunktion anpassad efter ditt behov. För dig som erbjuder laddning för medarbetare eller hyresgäster, kan vi fakturera slutanvändaren direkt och skicka detaljerad förbrukningsstatistik per laddare och användare. Detta gör det enkelt att hantera frågan om redovisning av drivmedelsförmån till Skatteverket. Är laddstationen intern sätter du som kund priset, vid publika laddstationer gäller Bee´s prissättning för publika abonnemang. På de publika laddstationerna fakturerar vi slutanvändaren och ni får regelbunden förbrukningsstatistik.

Användargrupper

För interna laddstationer på exempelvis företag eller bostadsrättsföreningar möjliggörs en styrning av priset på elen och tillgången till den interna laddstationen. Laddstationen kan vara låst till en grupp användare. Tillgången till laddstationen är begränsad till de användare som du godkänner. Alla användare identifierar sig med sitt personliga laddkort, som även fungerar i Bee´s publika laddnätverk.

Om inget pris sätts på laddstationen, styrs användarens pris av dess abonnemang hos Bee. Läs mer här, om våra olika abonnemang. Vill du bjuda på elen, eller ta ett annat pris för dina användare sätts dessa parametrar i uppläggningen av användargruppen.

För mer information om våra tjänster, kontakta vår säljavdelning på telefon 070 00 33 900 eller skicka e-post till sales@bee.se