Standardinstallation - Bee
Bee

Standardinstallation

Laddboxen ska alltid installeras av en behörig elinstallatör, då det är en fast installation. Under installationen får du professionell rådgivning och en kontroll av att det finns rätt förutsättningar för att laddningen ska fungera optimalt, eller om något behöver anpassas. Därefter monteras laddboxen på väggen utifrån förutsättningarna i din bostad. Bee´s standardinstallation kan du beställa tillsammans med en laddbox från oss. Dessutom kan du få laddboxen installerad redan inom två veckor med vår tilläggstjänst expressinstallation till en extra kostnad.

Detta ingår i standardinstallationen*

Produktspecifikation 

*Notera att alla ovanstående punkter sker under ett och samma besök av installatören. 

Förutsättningar

Vår standardinstallation är framtagen för att täcka behovet hos de flesta villaägare som vill installera en laddbox hemma. För att ta del av erbjudandet om standardinstallation behöver nedanstående punkter vara uppfyllda:

I standardinstallationen ingår upp till 10 meters kabeldragning mellan elcentralen och laddboxens placering. Det ingår endast kabeldragning ovan mark, krävs grävarbete får kunden själv åtgärda detta. En håltagning i trä/gips/lättbetong/leca ingår. Eventuella anpassningar som behövs för att genomföra installationen, faktureras dig som kund enligt gällande prislista. Ett zontillägg kan tillkomma beroende på var i landet du bor. Du kan se här om ditt postnummer medför ett tillägg.

Du kan endast köpa till standardinstallationen för en laddbox köpt hos oss på Bee.

I vår standardinstallation ingår det att din laddbox från oss installeras på 16 A tre faser, vilket ger en maxeffekt på 11 kW. Det är alltid bilen som begränsar hur många kW den kan ta emot från laddboxen. Mängden effekten regleras efter hur många faser som bilen kan ladda med, vilket innebär 1-fas laddning 3,7 kWh och 3-fas laddning 11 kWh.

Önskar du att få laddboxen installerad på en högre effekt, kommer priset på installationen att öka. Ska installationen utföras på annan effekt än 16 A, är det viktigt att du förmedlar detta till oss vid beställning. Möjlighet till ROT-avdrag ges ej.

Läs mer om heminstallationen här 

Anpassad installation

Eventuella anpassningar utöver standardinstallationen, faktureras enligt gällande prislista.

För mer information om standardinstallationen, ring kundservice via telefon: 070 00 33 900 eller skicka e-post till kundservice@bee.se

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du hjälp att ladda i vårt publika laddnätverk kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.